CASE

Du skal redesigne en pakning/emballasje du har i hjemmet og designe en ny serie på 3 emballasjeprodukter; minst én av dem i papp.

MÅLGRUPPEN

Tretti- og førtiåringer som liker å pusle puslespill og som bruker det som en type terapi for å slappe av og for å koble av og ikke tenke på sitt hverdagsliv.

VERDIORD

Ro/fred
Moderne
Minimalisme
Sanser

PROBLEMSTILLING

Hvordan kan jeg redesigne puslespillet fra Ravensburger for å få et nytt design som skaper ro og fred, slik at tretti- og førtiåringer som liker pusle puslespill kan bruke det som en type terapi for slappe av og for å koble av og ikke tenke på sitt hverdagsliv?

LØSNING

Jeg har laget et multisensorial puslespill som stimulerer brukerne med lukt, smak, lyd, med et minimalistisk og rent design for å oppleve ro og fred.

Jeg ønsker med dette produktet at brukerne får en avslappende opplevelse, og vil derfor skape en opplevelse som inkluderer andre sanser, i tillegg til syn og berøring.

Resultatene fra en gjennomført brukerundersøkelse viser at de fleste pusler puslespill for å få ro, for å koble av og stresse ned. Målet til dette prosjektet er at brukerne får en enda bedre og avslappende opplevelse med å pusle puslespill. For å oppnå dette var det viktig å bruke en multisensorial opplevelse der lukt (et duft lys), syn(design), smak(te) og hørsel(Spotify liste) er koblet sammen for å skape en avslappende opplevelse.